szép, új, világ

személyes pénzügyek manapság

Év eleji ötletek a pénzcsináláshoz

2016. január 06. 08:54 - Huszár Róbert

happy-new-year-2016.jpg

Hogyan lehet pénzed 2016-ban? 

Hát, alapvetően úgy, ahogy 2015-ben ...

Íme 5 tuti módszer!

1. Nyerj

Ez egy jó módszer, mert nem kell túl sokat dolgoznod érte. Egy lottószelvény kitöltése által okozott energiaveszteséget valószínűleg pótolni tudod már egy ropi elfogyasztásával is. A befektetendő összeg sem dönt anyagi romlásba, kb. egy kiló kenyér áráért (225 Ft) megvan az esély.

Amely esély viszont sajnos nem túl nagy. Az Egyesült Állomokban évente 25-en érnek el nagy (dollármilliós) nyereményt. Tekintve, hogy 300 millióan laknak ott, egy embernek 0,000008333333% az esélye erre. Ami nem nagy csoda, tekintve, hogy pl. a mi ötös lottónknál egy adott héten az öttalálatos esélye sem túl nagy, 1 a 43.949.268-hoz... Ennyi szelvényt játékba küldeni kb. 10 md Ft-ba kerülne. Ekkora nyeremény még sosem volt. És hiába lenne egy rakás négyesed, stb. nincs garancia, hogy tiéd az egyedüli ötös. Lehet, hogy valaki 225 Ft-ot elköltve is eltalálta ... 

Ráadásul a statisztikák szerint a nagy nyertesek 85%-a pár éven belül el is veszíti az összes pénzt.

2. Lopj

Ezt nem javaslom, mert ugyan a befektetés itt sem túl nagy és a nyereség összege lehet akár nagy is, de nagy a kockázat és nagy a potenciális veszteség is: börtönbe csuknak. Ne ezt válaszd!

3. Találj

Ez is egy jó módszer, mert még kevesebbet kell dolgoznod érte és befektetned, mint az elsőért. Csak mész a dolgodra és egyszer csak ráakadsz. 

Mivel viszont a bekövetkezés valószínűsége még a lottóötösnél is kisebb, reménykedhetsz ebben, de a megélhetésedet ne erre alapozd... 

4. Örökölj

Nem tudom, nálatok hogy van, de nekem kár erre várnom ... És hát ahogy a várható élettartam alakul, előfordulhat, hogy elég sokáig kell várnod. Károly herceg pl. 67 éves és még nem Nagy Britannia királya ...

5. Keresd meg

Mármint munkával. Remélem, nem okozok sok olvasómnak kellemetlen pillanatokat azzal, hogy szembesülünk a kellemetlen ténnyel: meg kell dolgoznunk a pénzünkért.

De ez nem baj. A munka jó.

 

Boldog Új Évet!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brnw.blog.hu/api/trackback/id/tr338216786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása